Megosztás
2016.5.20. |

Megdöbbenéssel értesültem  a Magyar Hírlap „Bevándorlókat költöztetne Zuglóba a PM” című ostoba álhíréről. Érthetetlen, hogy a hírt fenntartások nélkül átvette Kovács Zoltán kormányszóvivő a kormány sajtótájékoztatóján. 


  
Bár mi nem rettegünk a háborús országokból Európába menekülő emberektől, szeretném leszögezni, hogy minden alapot nélkülöz az az állítás, amely szerint az önkormányzati lakások bérletéről szóló rendelet a napjainkban érkező bevándorlók Zuglóba költözését tenné lehetővé. Ennek a valótlan állításnak a híresztelése elfogadhatatlan. 
  
Nyilvánvaló, hogy máris intenzív rémhírterjesztés vette kezdetét a kormány népszavazási kampányában, ahol a tények egyáltalán nem számítanak, és csak az emberek indulatainak felkorbácsolására játszanak. 
  
Emellett a hazug állítással egy olyan szabályozást igyekeznek ellehetetleníteni, amely a zuglói polgárok, kiemelten a rászorulók és többgyermekes családok életén igyekszik segíteni. 
  
Ez a hazugság a zuglóiak irántam való bizalmát áshatja alá, és túlmegy azon a határon, amit egy közszereplő tűrni köteles. Ezért a jóhírnév megsértése miatt személyiségjogi pert kezdeményezek az álhír közlőivel szemben. 
  
2016. május 20.

Szabó Rebeka 
PM, Zugló alpolgármestere 

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!