Megosztás
2015.11.9. |

   A Párbeszéd Magyarországért (PM) arra szólítja fel Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy számszerűsítse, hány milliárd forintnyi veszteséget okozott adókiesésekben a Volkswagen dízelbotránya - mondta az MTI-nek hétfőn a párt szóvivője.

 

 

    Tordai Bence arra emlékeztetett, hogy pénteken Matthias Müller, a Volkswagen konszern elnöke bejelentette: magukra vállalják a ténylegesnél alacsonyabbnak feltüntetett szén-dioxid-kibocsátási értékek miatt a járművek tulajdonosaira esetleg utólagosan háruló adófizetési kötelezettségeket.
    A politikus hangsúlyozta, a PM már hetek óta arról beszél, hogy az országnak konkrét bevételkiesést okozott, hogy nem megfelelően adóztak az érintett autók tulajdonosai. Számításaik szerint a cégautók után éves szinten és járművenként 132 ezer forint lehet a bevételkiesés, a be nem fizetett regisztrációs adó pedig egy importautó esetében elérheti az egymillió forintot is.
    A PM a kiesés pontos összege mellett azt is tudni akarja, hogy Magyarország kér-e kártérítést a Volkswagen konszerntől - közölte Tordai Bence.

 

 

Budapest, 2015. november 9., hétfő (MTI)