Varatlanul építési területté nyílvánították
Megosztás
2014.4.5. |

Pitiáner, tisztességtelen, szabálytalan

 

Az Orbán-rezsim 7. kerületi „helytartótanácsa” váratlanul építési területté nyilvánította, kordonokkal és konténerekkel rekesztette el a Madách tér azon felének túlnyomó részét, ahova az Együtt-PM már hetekkel korábban bejelentette, majd nyilvánosan is meghirdette a maga eredményváró eseményét.

A lépést nyilvánvalóan politikai hátsó szándékból követte el a fideszes kerületi vezetés, hiszen korábban ezen a területen nem terveztek „útfelújítást” ebben az időszakban. Az Együtt-PM a választási trükközések újabb epizódjának tekinti a lépést és azt nem hagyja annyiban: a kordonok elbontatását követeljük.

Ha ma 16 óráig erre nem kerül sor, hivatali visszaélés miatt feljelentjük az önkormányzatot!

 

Március 17-én az Együtt-PM Szövetség – a jogszabályoknak megfelelően – bejelentette a rendőrségen, hogy eredményváró rendezvényét április 6-án – egy kávézót használva bázisként – a Madách tér egy meghatározott részén kívánja megrendezni. A politikai rendezvény tudomásulvételét megelőzően a rendőrség jelezte: meg kell vizsgálnia, a környék útfelújítási munkálatai nem érintik-e a kiválasztott közterületi részeket is. Miután az építési vállalkozónál meggyőződtek arról, hogy a kiválasztott területek nem szerepelnek a közeljövőben az útfelújítás, burkolatcsere által érintett munkatervben, a politikai rendezvényre vonatkozó bejelentésünket tudomásul vették.

Az Együtt-PM csak ezt követően jelentette be a nyilvánosságnak, hogy április 6-án ide várják a szimpatizánsokat, a sajtó munkatársait, illetve a párt politikusait és aktivistáit.

Tegnap éjszaka azonban az önkormányzat megbízásából dolgozó építési vállalkozó váratlanul elkordonozta az érintett terület jelentős részét, és két konténert is elhelyezett ott, ezzel nyilvánvalóan lehetetlenné téve az eredeti terveknek megfelelő ellenzéki rendezvény lebonyolítását.

Az Együtt-PM meg van győződve arról, hogy a rendőrség nemcsak jogszerűen, de tisztességesen is járt el, így egyértelműnek látszik a számunkra, hogy a fideszes vezetésű önkormányzat az építési céget felhasználva igyekszik korlátozni az ellenzék gyülekezési és szólásszabadságát.

Az Együtt-PM nemcsak tisztességtelennek és szabálytalannak, de rendkívül pitiánernek is tartja a lépést. Tiltakozunk ez ellen és minden lehetőséget megfontolunk a kordonok eltávolíttatására. Ha ma délután 16 óráig nem távolítják el a kordonokat, hivatali visszaélés miatt feljelentést teszünk!

 

Budapest, 2014. április 5.

Együtt-PM Szövetség