Megosztás
2015.10.22. |

Kocsis Máté a mai önkormányzati testületi ülésen bejelentette, hogy intézkedett a kerületi kilakoltatások felfüggesztéséről. A Párbeszéd Magyarországért (PM), amely eddig is együtt küzdött a civilekkel az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen, üdvözli ezt a fejleményt. Legutóbb egy agydaganattal küzdő nőt és családját lakoltatták ki, és újabb nehéz sorsú családok kerültek volna utcára napokon belül. A PM tovább folytatja küzdelmét az „elsőként lakhatást!” elv érvényesülése érdekében.



Komoly eredmény, hogy Kocsis Máté felfüggesztette a kilakoltatásokat a nyolcadik kerületben. A polgármester arra is ígéretet tett, hogy a jövőben alaposabban fognak megvizsgálni minden esetet, a humanitárius szempontokat is. Ez váratlan, de örvendetes fejlemény.

Korábban A Város Mindenkié (AVM) próbálta meg elejét venni egy agydaganattal küzdő nő és családja kilakoltatásának. Noha azt nem sikerült megakadályozni, a tiltakozás most úgy tűnik, mégsem volt hiábavaló.

A PM szerint nem lehet senkit sem az utcára tenni anélkül, hogy a lakhatása ne volna biztosított. Különösen nem egy olyan kerületben, ahol több száz lakás áll üresen, s amely az Uniótól szociális városrehabilitációra kapott jelentős összegeket. Bízunk benne, hogy Kocsis Máté betartja ígéretét, és a jövőben nem lesznek a korábbihoz hasonló könyörtelen eljárások sem itt, sem másutt.

Budapest, 2015. október 22.
Dr. Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja, józsefvárosi önkormányzati képviselő