Megosztás
2015.9.28. |

Az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága kormánypárti többsége – az ellenzéki pártok egyhangú támogatása ellenére – leszavazta a Korrupcióellenes Ügyészség felállítását célzó törvényjavaslatunk tárgysorozatba vételét. A Párbeszéd Magyarországért (PM) tovább folytatja az egyeztetéseket és konzultációkat és újra be fogja nyújtani törvényjavaslatát.

 

A kormánynak szemmel láthatóan nem fűződik semmilyen tevőleges érdeke sem a korrupció elleni harchoz, amiben csak verbális erőfeszítéseket tesz. A mai bizottsági ülésen – Szabó Tímea kérdésére válaszolva – az ott jelen levő Polt Péter is azt mondta, hogy a Legfőbb Ügyészség jól végzi a dolgát, nincs szükség egy külön, a korrupciós ügyekre szakosodott szervezet létrehozására.

Szakértők szerint minimum évi félezer milliárd forint közpénz folyik el a különböző korrupciós csatornákon. A Párbeszéd szerint meg kell állítani a közpénzek ellenőrizetlen, felesleges költését, a haveroknak való átjátszását – azaz a korrupciót. Ennyi pénzből meg lehet oldani a rászoruló gyermekek étkeztetését, a szociális- és egészségügyi szféra bérrendezését is

A Korrupcióellenes Ügyészség felállítása ezt a célt szolgálja, és ezért a jövőben is mindent meg fogunk tenni.

 

Budapest, 2015. szeptember 28.

Párbeszéd Sajtó