Megosztás
2013.3.8.

Tarlós István és Orbán Viktor mai sajtótájékoztatójukon üveggyöngyöket szórtak a fővárosiak elé. Az elmúlt két és fél évben Budapestet megfosztották vagyonának jelentős részétől, a fővárost 23 kiskirályságra szakították szét, és folytatták az előző kormányok forráselvonását.

Tarlós István főpolgármester és Orbán Viktor miniszterelnök ma közös sajtótájékoztatón fényezték magukat, feledtetni igyekezvén azt a tényt, hogy az elmúlt években a Parlamentben tucatnyi jogszabályt hoztak a budapestiek kárára. A főváros az elmúlt 2 és fél évben elvesztette iskoláit, kórházait, szociális- és gyermekvédelmi intézményeit, az idegenforgalmi adó a belső kerületekhez került. Ellehetetlenült a független kulturális élet, az egységes parkolás helyett tovább szaporodtak a fideszes parkolócégek, és az egységes „Nemzet Fővárosa” helyett tovább erősödött a 23 önérdek vezérelt kiskirályság.

A tavalyi év nagy bejelentése ellenére továbbra is megoldatlan a BKV finanszírozása, és az idei évre vonatkozó 15 Mrd forintnyi hiány sem került szóba a mai találkozón. A Főváros számára örömteli, hogy megszabadul kamatterhei egy részétől, azonban látni kell, hogy a feladatok és források elvonása miatt ez egy szükségszerű lépés, hiszen a fővárosi bevételek lefelezése miatt a meglévő hitelszerződéseket felmondták volna.

A Párbeszéd Magyarországért örömmel venné, ha a Fidesz nem „bűnös városként” tekintene Budapestre. Orbán Viktornak és Tarlós Istvánnak a homályos ígéretek helyett konkrét lépéseket kellene tennie a főváros rendbetételére: megoldani végre a BKV finanszírozását és a politikai kegyencek és gazdasági érdekcsoportok helyett pedig a főváros érdekét képviselni. Párbeszéd Magyarországért fővárosi frakció