Megosztás
2016.2.1. |

  A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a politikusok családtagjainak vagyonnyilatkozatát is "átláthatóvá kellene tenni", és azokról a magánszemélyekről is többet kellene tudni, akik kölcsönadnak a politikusoknak.

 

    Tordai Bence, az ellenzéki párt szóvivője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, ezeknek a hitelezőknek nemcsak a nevét kellene, hogy megismerhesse az illetékes bizottság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hanem automatikusan vagyonosodási vizsgálatot kellene folytatni náluk.
    Közölte, a PM szerint értelmetlen a vagyonnyilatkozatok jelenlegi rendszere; "egy semmit nem mondó sajtfecni", amit kitöltenek a képviselők. "A valódi Fidesz-bűnözők" a családtagok nevére íratják a vagyonukat és nem fogják így lebuktatni magukat - indokolta, miért javasolják a családtagok vagyonnyilatkozatának átláthatóságát.
    Tordai Bence kifogásolta, hogy a Fidesz szűkítette a vagyonosodási vizsgálatok indításának lehetőségét, pedig ez lenne az egyik legfontosabb eszköz, ha valakinek a jövedelme nem fedezi az életvitelét és a vagyonosodását.

 

    Az ellenzéki párt szóvivője szerint alapvetően kellene megreformálni a rendszert, de amíg a Fidesz-kormány van hatalmon erre nem sok esély van. 
 
Budapest, 2016. február 1., hétfő (MTI)