Megosztás
2014.7.14. |

Újabb tízmilliós megbízás a haveroknak

 

Az Együtt-PM Szövetség ismét felszólítja L. Simon Lászlót, hogy tisztázza magát: valóban kizárólag haveri alapon kapnak rendszeresen tízmilliós állami megbízásokat a kollégáihoz köthető cégek?

 

Mai sajtóinformációk szerint L. Simon László korábbi kultúráért felelős államtitkár kabinetfőnökéhez köthető cég kommunikálhatta a júniusban megszervezett Múzeumok Éjszakáját. Ahogy azt már megszokhattuk, itt sem volt közbeszerzés, a nyertest hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban választották ki. További érdekesség, hogy az erről szóló szerződést június 20-án, vagyis egy nappal a Múzeumok Éjszakája előtt írták alá, amit kommunikálniuk kellett volna.

Az L. Simon László korábban maga ismerte el, hogy szereti az ismerősei cégeit megbízni, hiszen őket jól ismeri, így referenciákat sem szükséges tőlük kérni. Ez kimondott beismerése annak, amit a Fidesz művel Magyarországgal: állami szintre emelték a korrupciót, és a haverjaik között osztják szét a dohányt.

Az Együtt-PM Szövetség felszólítja L. Simon Lászlót, hogy tisztázza magát: valóban kizárólag haveri alapon kaptak több tízmilliós állami megbízást a kollégáihoz köthető cégek? Ha ez így van, akkor L. Simon Lászlónak haladéktalanul távoznia kell a közéletből, mert korrupt és pökhendi politikus.

 

Budapest, 2014. július 14.

Együtt-PM Szövetség