Megosztás
2016.3.24. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) véleménye szerint a Pintér Sándor belügyminiszter által csütörtökön bejelentett terrorizmus elleni intézkedéscsomag valójában "egy önkényuralmi csomag, propaganda-szósszal leöntve".

 

 

    A párt szóvivője, aki sajtótájékoztatót is tartott a témában, az MTI-nek azt mondta, hogy a kormányzat a terrorveszélyre hivatkozva totális társadalmi kontrollt akar bevezetni, "hasonlóan Putyin Oroszországához és Erdogan Törökországához".

    Tordai Bence úgy fogalmazott: a szabadságot szűkítő intézkedések, a látványmegoldások és az online-eszközök nem adnak biztonságot, mert a Magyarországot is fenyegető terrormerényletek megelőzését leginkább a felderítés megerősítése szolgálná, ma azonban a Terrorelhárító Központ állományának csak tizede felderítő.

    Hatékony, európai szintű titkosszolgálati együttműködésre lenne szükség, de ebbe a nyugati országok nem szívesen vonják be Magyarországot "az Orbán-Putyin barátság" miatt hazánkkal szemben kialakult bizalmatlanság miatt - tette hozzá.

    A kormány felelőtlensége és hozzá nem értése nagyon aggasztó, és végtelenül súlyos következményei lehetnek. Ha itthon is bekövetkezik egy terrortámadás, az az inkompetens Orbán-kormány bűne lesz - jelentette ki.

 

Budapest, 2016. március 24., csütörtök (MTI)

 

Csatlakozz! - http://parbeszedmagyarorszagert.hu/urlap/csatlakozz-hozzank

Új. Bal. Zöld.