Megosztás
2017.2.2. |

A Párbeszéd szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök jelképezte keleti világ "elképesztő és taszító", és világok harcává egyszerűsítené a nemzetközi viszonyokat.

    Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Magyarországnak a nyugati világ mellé kell állnia ebben a harcban, és nem Putyinnak paríroznia, ahogy Orbán Viktor teszi ma.

    Ha működne a nemzetközi igazságszolgáltatás, az orosz államfő a hágai törvényszék börtönében ülne az elkövetett emberiesség elleni és háborús bűntettek miatt, ehhez képest ma ő a világpolitika legaktívabb és legeredményesebb szereplője - folytatta a szóvivő, hozzátéve: Putyin nevéhez fűződik a szíriai válság súlyosbítása, a Krím annektálása, számtalan nyugat-európai és az amerikai választás meghackelése. Úgy fogalmazott, Vlagyimir Putyinnak Magyarországon "nincs is szüksége kerülőutakra és hátsó ajtókra, hiszen személyesen Orbán Viktor és a Fidesz az, akik kiszolgálják az ő érdekeit".

    Elmondta, pártja egy kétoldalas fekete-fehér szatirikus lappal kívánja felhívni a figyelmet "Putyin kártékony tevékenységére".

 

Budapest, 2017. február 2., csütörtök (MTI)

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!