Karácsony Gergely
Megosztás
2018.2.3. |

Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd szövetség miniszterelnök-jelöltje és Molnár Gyula, az MSZP elnöke tegnap Kolozsváron megbeszélést folytatott Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével és a történelmi egyházak helyi képviselőivel.

 

A beszélgetésen elhangzott, hogy az MSZP-Párbeszéd szövetség felelős nemzetpolitikára törekszik, amely alapja a partnerség és a párbeszéd. A szövetség éppen ezért megőrzendő vívmányként tekint a határon túli magyar állampolgárok választójogára, de azt úgy alakítaná át, hogy a határon túli közösségek tagjainak ne a magyarországi pártok listájára, hanem a saját maguk által állított egyéni jelöltekre szavazzanak. Ezáltal elkerülhető lenne, hogy a magyar belpolitika vitáit a határon túli közösségekre terheljük.

 

Elhangzott továbbá, hogy az MSZP-Párbeszéd szövetség támogatja az RMDSZ részvételével, az európai kisebbségek autonómiájának támogatása érdekében indított európai polgári kezdeményezést, és kampányt indít annak érdekében, hogy minél több magyarországi állampolgár is aláírja a kezdeményezést.  

 

Kolozsvár, 2018. február 3.
Párbeszéd Magyarországért

 

Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!