Megosztás
2015.3.12. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a kormánynak nem kiterjesztenie, hanem eltörölnie kellene a felsőoktatási tandíjat.

 

    Erről Erőss Gábor, az ellenzéki párt elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa beszélt csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
    A PM követeli, hogy a kormány hozza nyilvánosságra, milyen szakokra tervezni kiterjeszteni a tandíjat - hangsúlyozta a politikus, aki szerint Orbán Viktor miniszterelnök a kiművelt emberek helyett a bérrabszolgák országává tenné Magyarországot azért, hogy "könnyebben uralkodhasson".
    Erőss Gábor szerint a tapasztalatok - a kabinet és az iparkamara elképzeléseivel szemben - azt mutatják, hogy azok a legsikeresebb országok, ahol minél több a jól kereső, ennél fogva pedig többet is adózó diplomás. A kormány ezért a felsőoktatáshoz történő hozzáférés szűkítésével egyrészt saját magát lövi lábon, másrészt a diákokat is "hasba rúgja külföldre kényszerítésükkel" - fogalmazott a PM elnökségi tagja.
    Az ellenzéki politikus szólt arról is, hogy pártja - kommunikációs szakok ellehetetlenítése miatt - pályázatot hirdet az erre a szakirányra pályázó érettségizőknek. A PM a pályamunkákat egyebek mellett az "Orbán Viktor stadionavató beszéde a szülővárosomban" témában várja - mondta Erőss Gábor.MTI 2015. március 12., csütörtök 12:14