barabasrichard
Megosztás
2016.7.12. |

A Párbeszéd Magyarországért azt kéri Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől, hogy minden évben különítsenek el 350 millió forintot a Szerencsejáték Zrt. nyereségalapjából, amelyre fiatal magyar vállalkozók pályázhatnának.

    A párt elnökségi tagja keddi, budapesti sajtótájékoztatóján elszomorítónak nevezte, hogy miközben "a futballválogatott fantasztikus sikereket ért el" a franciaországi EB-n, addig "fideszes új oligarchák híztak" a magyar adófizetők pénzén. Barabás Richárd arra hívta fel a figyelmet, hogy a Margitszigeti Atlétikai Centrumban is kivetítőn lehetett követni a mérkőzéseket és ezt a rendezvényt Kuna Tibor Trinity Communications nevű cége szervezte. Szavai szerint ezzel az üzletember "350 millió forintot kaszált", ugyanis cége több mint 370 millió forint marketingtámogatást kapott, többek között a Magyar Villamos Művektől és a Szerencsejáték Zrt.-től, miközben körülbelül húszmillió forintot kellett fizetnie a fővárosnak bérleti díjként.
    Barabás Richárd elmondta, a 350 millió forintos alappal lehetőséget szeretnének adni a fiatal magyar vállalkozóknak arra, hogy a jövőben ők is hasonló, sporteseményekhez kapcsolódó közösségi rendezvényeket szervezhessenek. Egyúttal arra kérte Seszták Miklóst vizsgálja ki, hogy jogszerűek voltak-e az állami vállalatok által Kuna Tibor cégének juttatott támogatások.

 

 Budapest, 2016. július 12., kedd (MTI)

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!