Megosztás
2014.9.30. |

Orbán Viktor váltsa le a külügyminisztert!

 

Az Együtt-PM Szövetség azt követeli, hogy Szijjártó Péter a nyilvánosság előtt számoljon el, miből szerezte mesés vagyonát, valamint miért vallott be szóvivője kisebb ingatlant! A pártszövetség Szijjártót érdemtelennek és alkalmatlannak tartja a Külügyminisztérium vezetésére, így felszólítja Orbán Viktort, hogy vonja vissza a kinevezését!

 

Az RTL Klub Híradója szerint Szijjártó Péter májusban 167 millió forintért vásárolt háza valójában 708 négyzetméteres, bár Fülöp Judit külügyi szóvivő csupán ennek alig több mint felét, 391 négyzetmétert ismert el. A kereskedelmi televízió a város jegyzőjétől tudakolta meg az ingatlan valódi méreteit, és tőle azt az információt kapták, hogy az ingatlan nettó 334 négyzetméteres. Ehhez jön még egy 249 négyzetméteres pince, benne az öt autónak helyet biztosító garázzsal, a 61 négyzetméteres medence, egy 65 négyzetméteres terasz.

Fideszes politikusoknál általános gyakorlat lett, hogy sokkal nagyobb vagyont halmoznak föl, mint amennyi a fizetésük alapján indokolható lenne, majd amikor erre fény derül, sunnyognak. Kezd általánossá válni az is, hogy a fideszesek ingatlanjai maguktól növekednek, Szijjártó előtt Rogán Antalról derült ki ugyanez. A hatóságok sajnos tétlenek az ügyben, sőt sokszor maguk mossák ki a fideszeseket.

Szijjártó Péterről évek óta nem tudni, miből él, miközben vagyonnyilatkozataiból kiderül: többet tesz félre, mint amennyit keres. Ehhez jön még felhalmozott mesés ingatlanvagyona, amelynek csak kicsiny része a dunakeszi luxusvilla. Felmerül a gyanú, hogy illegálisan tesz szert jövedelemre. Az Együtt-PM Szövetség az összes lehetséges jogi eszközzel küzd minden tudomására jutott korrupciós ügyben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, valamint az Országgyűlés mentelmi bizottságához fordultunk az igazság kiderítése érdekében. Elvárjuk, hogy a hatóságok derítsék ki az igazságot!

Az Együtt-PM Szijjártó Pétert érdemtelennek és alkalmatlannak tartja a Külügyminisztérium vezetésére. Követeljük, hogy a nyilvánosság előtt számoljon el, miből szerezte mesés vagyonát, valamint adjon választ arra is, miért vallott be szóvivője kisebb ingatlant? Felszólítjuk Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy vonja vissza Szijjártó Péter kinevezését!

 

Budapest, 2014. szeptember 30.

Együtt-PM Szövetség