Szabó Tímea, Parlament, Párbeszéd, politika
Megosztás
2019.12.10. |

Szabó Tímea (Párbeszéd) a "rabszolgatörvény" bevezetését, a katasztrofálisan alakuló demográfiai mutatókat bírálta egyebek mellett. A kormány intézkedéseit bírálva szóvá tette, hogy háromezer családot lakoltattak ki idén, 46 ezren haltak meg gyógyítható betegségben, "szétverték" az akadémiát, "bedarálják" a színházakat, "szájzárat raknak" a képviselőkre. Kijelentette, október 13-án az ellenzék felszabadította Budapestet a Fidesz "tolvajhatalma" alól és azóta már eltörölték a fővárosban a rabszolgatörvényt, kihirdették a klímavészhelyzetet és antikorrupciós csomagot is elfogadtak.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az elmúlt egy év bebizonyította, hogy az ellenzék riogatása a "rabszolgatörvény" miatt szemen szedett hazugság volt. Beszámolt arról, hogy az elmúlt években nőtt a szociális dolgozók, a pedagógusok, az orvosok, a mentősök, bére; 2010 előtthöz képest 724 milliárd forinttal többet költenek egészségügyre, oktatásra pedig 645 milliárd forinttal jut több. Közölte, nem lesz szájzár a képviselőknek, csak ezentúl viselkedniük kell. Szerinte mindent elmond az ellenzékről az, amit eddig Budapesten csináltak: jelentősen megnövelték a pozíciók számát, jócskán megemelték a saját fizetésüket. Kifogásolta, hogy elkezdték visszahívni a színpadra a múlt embereit, illetve kinevezték Vágó István kvízmestert, aki a BKV vasúti járműjavítót felügyeli. Legyenek ők is milliomosok, ha eddig nem voltak azok! - összegzett.

Azt mondta, az ellenzék minden lényeges ponton szembemegy a választáson általa ígértekkel: adóemelések, fejlesztések helyett vétó, stadionstop helyett kórházstop.

 

(MTI)