Szabó Tímea
Megosztás
2018.6.12. |

A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány Alaptörvényben rögzítené az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalmát. Elég volt a legszegényebbek folyamatos rugdosásából és bűnbakká tételéből, miközben fideszes bűnözők szabadon garázdálkodnak!

Orbán Viktor és kormánya 8 éve gyáva módon totális háborút indított a legelesettebbek ellen, a hajléktalan embereket bünteti, a rokkantakat megalázza, a szegénység helyett a szegények ellen küzd. Mindeközben Orbán embertelen kormányzásának köszönhetően tömegek csúsznak egyre jobban a reménytelenségbe.

Az elmúlt 8 évben a kormány leépítette a hajléktalanellátást, és csak a büntetésben látja a megoldást. A szállók túlzsúfoltak, nincs elég férőhely, sem pedig elegendő szociális bérlakás, télen pedig százával halnak meg emberek az utcán. Orbán és haverjai mindeközben megállás nélkül lopják a közpénzeket úgy, hogy az ügyészség a kisujját nem mozdítja, hogy gátat szabjon a Fidesz-bűnözésnek. 

A Párbeszéd felszólítja a kormányt, hogy az elesettek büntetése helyett a valódi bűnözőket és a Fidesz-tolvajokat üldözze! A hajléktalanság problémájára pedig hosszú-távú megoldásként az „először lakhatást” programot megvalósítása mellett indítson szociális-bérlakás programot, hogy ezeknek az embereknek valóban ne kelljen életvitelszerűen az utcán élniük. Az ehhez kapcsolódó javaslatot a héten be is nyújtjuk az Országgyűlésnek.


Budapest, 2018. június 12.
Szabó Tímea
a Párbeszéd frakcióvezetője, társelnök

 

Csatlakozz!