Barabás Richárd
Megosztás
2017.6.23. |

A Párbeszéd üdvözli az Európai Unió Bíróságának a táv-szerencsejátékok engedélyezésére vonatkozó magyar szabályozásával kapcsolatos döntését. A párt ezentúl különadót vetne ki a szerencsejáték oligarchákra.

A Párbeszéd politikusai már a törvény elfogadásakor jelezték, hogy teljesen elfogadhatatlan, hogy az állami Szerencsejáték Zrt. mellett csak azok a kormányközeli oligarchák, Andy Vajna és Szima Gábor foglalkozhatnak szerencsejátékkal, akik korábban kaszinókoncessziót kaptak az államtól. Ez a helyzet azonban a kormánynak nem volt elég, Andy Vajna monopolhelyzetbe hozásáért tovább szigorították a törvényt.

A lex Vajna néven elhíresült online szerencsejátékok monopolizálásáról szóló törvényről, most az Európai Unió Bírósága is kimondta azt, amit a törvény elfogadásakor már a Párbeszéd is jelzett: a szabályozás hátrányosan megkülönböztet, nem átlátható módon korlátozza a más tagállamokban bejegyzett vállalkozásokat, akik online szerencsejátékkal foglalkoznak Magyarországon.

A Párbeszéd különadót vetne ki a szerencsejátékokra, és a kormány által feltőkésített kaszinó-oligarchákra, amelynek összegéből az oktatást, az egészségügyet és a szociális ágazatot támogatnánk. Véget kell vetni annak, hogy "személyre szóló törvényekkel" juttassák extraprofithoz a kivételezett kaszinótulajdonosokat.

Budapest, 2017. június 23. 
Barabás Richárd
a Párbeszéd szakpolitikusa

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!