Megosztás
2013.9.30.

Műanyag szalagokkal keresztezte a parlamenti ülésterem felé vezető egyik folyosó átjáróját az Együtt-PM szövetség két politikusa, akik így tiltakoztak a szabálysértési törvény hétfőn várható módosítása ellen.


Fotók: Járdány Bence

Szabó Tímea újságírók előtt arra hívta fel a figyelmet, hogy a törvényhozás a jogszabályjavaslat elfogadásával felhatalmazza Budapest főpolgármesterét arra, hogy "kitiltsa a hajléktalanokat a közterületről".A két független képviselő ennek kapcsán egy "Aki kitiltja a szegény embereket az utcáról, annak nincs helye a parlamentben" feliratú táblát is elhelyezett az átjáró előtt.

    Az Együtt-PM számára elfogadhatatlan a törvénymódosítás, mert azzal a kormány a hajléktalanok "puszta létét kérdőjelezi meg" - jelentette ki Szabó Tímea, aki jelezte: ha a parlament elfogadja a módosítást, az ombudsmanhoz fordulnak.

Szilágyi Péter azzal folytatta, hogy szerintük a Fidesz folyamatosan a szegényeket és kiszolgáltatottakat sújtja büntetőpolitikájával. A törvényjavaslat lehetőséget biztosít arra, hogy a hajléktalanok kunyhóit lerombolják az önkormányzati fenntartású területeken - bírálta. Síkra szállt amellett, hogy a társadalomnak szolidárisnak kell lennie és nem kitaszítania kellene ezeket az embereket.


A sajtótájékoztató után néhány perccel több képviselő lépett ki a liftből, és indult az érintett átjáró irányába. Az elöl haladó jobbikos Volner János lehúzta az ajtókeretre kifeszített piros-fehér szalagokat.

Forrás:MTI

 

2013.09.30