Megosztás
2013.9.28.

Egy korábbi közleményemben szóvá tettem a tankönyvbotrányt, és azt hogy a Várpalotai Hírhatár érdemi felvilágosítás helyett arrogáns választ kapott a kormányhivataltól az iskolakezdés ügyében. Kifogásoltam, hogy áprilistól egészen a tanév kezdetéig bizonytalanságban tartották a Bán Aladár iskola pedagógusait és diákjait, és azt, hogy végül egy fideszes képviselő felesége lett az igazgató. Mindezt Talabér Márta polgármester asszony válaszában elismerte.

Megállapításaimra adott válaszában, melyben fideszes politikushoz illő módon hatalmi arroganciából és minősítgetésekből nem volt hiány, Várpalota polgármestere elismerte, hogy egy fideszes képviselő felesége lett az igazgató, mint ahogyan azt a közismert tényt sem cáfolhatta, hogy az áprilisban elküldött igazgatónak csak augusztus 29-én lett meg az utódja. Az is tény, tankönyvek késlekedése, a működtetésben fennálló káosz közepette kell majd az új iskolaigazgatónak helytállnia.

talabérnyugdij.jpg

államosítás-fidesz-fraki.png

államosítás-talabér_1.png


Talabér Márta "hűségét" Várpalotához már megtapasztalhatták a városban élő korai nyugdíjas bányászok vagy rendvédelmisek, amikor elvette tőlik a korai nyugdíjukat visszamenőlegesen Lázár Jánossal és Balsai Istvánnal jegyzet alkotmánymódosításával. Ebbe a sorba illeszkedik az is, ahogy Várpalota fideszes polgármestere megszavazta az iskolák államosítását is, amivel legfontosabb intézményeitől fosztották meg a magyar településeket. A Bán Aladár iskolát duplán sújtotta a Fidesz-önkény: áprilisban méltatlan körülmények között volt kénytelen távozni az addigi igazgató, örülünk, hogy hosszú bizonytalanság után legalább nem kívülről érkezett az új. Éppen ezért a hatalmi arrogancia helyett a kormánypárti városvezetéstől és rokonságuktól joggal várnának el némi önmérsékletet a várpalotaiak. 

Az Együtt-PM Szövetség vissza kívánja adni a helyi közösségeknek a jogot, hogy beleszóljanak az iskolák ügyeibe, hiszen gyermekeink jövője a tét. Magyarországnak és Várpalotának is párbeszédképes, együttműködő és központi hatalmi érdekek helyett a közösség jövőjét szem előtt tartó vezetőkre van szüksége. Reménykeltő, hogy a teljes önkormányzati testület támogatta az új igazgatónőt. Az új vezetőnek szüksége is lesz a támogatásra, hiszen feladat van bőven abban a káoszban, amit a Fidesz önkényes központosításával okozott az iskolákban. Ennek szellemében az új iskolavezetőnek jó munkát kívánunk, és őszintén reméljük, hogy rácáfolva a Fidesz kormányzására az iskolában dolgozók és tanulók kölcsönös megelégedésére fogja vezetni a sokáig bizonytalanságban tartott várpalotai iskolát.

 

http://scheiringgabor.blog.hu/2013/09/28/iskolabotrany_mindent_elismert_a_varpalotai_fidesz

 

Várpalota, 2013. szeptember 28.


Scheiring Gábor, az Együtt-PM Szövetség politikusa