Megosztás
2014.7.7. |

Garázs is jár az önkormányzati luxus-bérlakás mellé Habony Árpádnak

 

Egy 100 millió forintot érő foghíjtelket tart üresen a Belvárosi Önkormányzat vélhetően csak azért, hogy be lehessen hajtani annak a Szerb u. 9. szám alatti háznak a garázsába, melynek egyik önkormányzati bérlakásában él – többek között – Habony Árpád, Orbán Viktor tanácsadója; valamint Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi alpolgármester, aki töredékáron vásárolta meg az ingatlanát és aki immár hivatalosan is  a Fidesz polgármesterjelöltje Rogán Antal helyett. Minderről ma tartott sajtótájékoztatót Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke, aki szerint Rogán Antal és társai nem bujkálhatnak tovább a kérdések elől, és immár az ügyészség hallgatása is megengedhetetlen.

Jelentős kár éri a Belvárosi Önkormányzatot amiatt, mert a kerület egyik bizottsága úgy döntött, hogy egy 100 millió forintos foghíjtelket tart üresen, vélhetően csak azért, hogy be lehessen hajtani annak a Szerb u. 9. szám alatti háznak a garázsába, melynek egyik bérlakásában él – mindmáig tisztázatlan körülmények között – Habony Árpád, Orbán Viktor tanácsadója. A Rogán Antal által vezetett kerületben az önkormányzatot nemcsak amiatt éri kár, mert nem hasznosítja a telket, de tisztázatlan az is, hogy fizetnek-e az ott lakók a tranzakcióért, és ki fizeti a beállást lehetővé tevő beruházást. Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke szerint kérdés továbbá az is, hogy mennyibe került a beruházás tervezése, mennyi lesz a garázsbejáró, fel kell-e ehhez bontani a méregdrágán felújított utcaburkolatot.

Mint ismert, több Orbán Viktorhoz, Rogán Antalhoz és a helyi Fideszhez közelálló személy lakik igen értékes önkormányzati bérlakásban a Szerb u. 9. szám alatt. Itt lakik például Habony Árpád, Orbán Viktor főtanácsadója; Szentgyörgyvölgyi Péter, az önkormányzati vagyonkezelő egykori vezetője, ma a kerület alpolgármestere, immár hivatalosan is a Fidesz polgármesterjelöltje; valamint több önkormányzati alkalmazott is.

Mint kiderült, Szentgyörgyvölgyi Péter kevesebb mint 20 millió forintért, 25 éves kamatmentes részletre meg is vásárolhatta a 60 millió forintot érő ingatlant azok után, hogy az önkormányzat 3 héttel azelőtt egy rendelettel azt lehetővé tette. Ráadásul a Habony Árpád által használt lakást az elmúlt években 50 millió forint értékben az önkormányzat föl is újíttatta, miután egyes hírek szerint az ingatlanban a beépített szauna kigyulladt.

Juhász Péter szerint továbbra sem tudni: Milyen jogcímen lakik Habony Árpád az említett önkormányzati tulajdonú ingatlanban? Volt-e engedély Habony Árpád szaunájára, ami miatt állítólag a tűz keletkezett? Bevett gyakorlat-e, hogy a Rogán Antal vezetett önkormányzat szaunatűz-károsultakat kártalanít az adófizetők pénzéből?

Az Együtt-PM szerint Rogán Antal és társai nem bujkálhatnak tovább a kérdések elől: egyre több jel és tényadat utal arra, hogy a kerület vezetése mindannyiunk pénzével, vagyonával visszaél. „Ha az ügyészség annak idején – helyesen – vizsgálatot tudott indítani a VII. kerületben Hunvald György és társai ellen, akkor a felmerült tények és visszaélésgyanús ügyek alapján ugyanezt tegye meg az V. kerületben Rogán Antallal és társaival szemben is” – tette hozzá a társelnök.

 

Együtt-PM

(kép: Egymillióan a magyar sajtószabadságért)