Megosztás
2013.3.22.

Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség választ vár Orbán Viktor miniszterelnöktől, kormánya miből fedezi majd az államilag felvásárolt E.ON-gázüzletág veszteségét: megszorításból, újabb sárgacsekk-adóból vagy rezsiemelésből.

A Bajnai Gordon vezette ellenzéki pártszövetség az MTI-hez pénteken eljutatott közleményében a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusának délelőtti nyilatkozatára válaszolt így. Németh Szilárd sajtótájékoztatóján arra szólította fel Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont, hogy tegyék egyértelművé, milyen okok alapján támadják a rezsicsökkentést, van-e közük a külföldi tulajdonú szolgáltatókhoz, illetve milyen érdekeltségeik vannak a magyar energiaszektorban.
Az Együtt-PM Szövetség reagálásában hangsúlyozza, az energiacégek barátai a Lendvay utcai Fidesz-pártszékházban, vagy a miniszterelnöki irodában keresendők. "Az Orbán-Simicska-rezsim jelentős ráfizetéssel, legalább 140 milliárd forinttal többért vásárolta meg az E.ON gázüzletágát, mint amennyit az valójában ér" - fogalmaz a közelmúltban létrejött szövetség, amely egyúttal felszólítja a kormányfőt arra is, hogy "forint-fillére" számoljon el a "titokzatos "E.ON-biznisszel".
Az Együtt-PM Szövetség emellett választ vár arra is, hogy a kormány megszorítással, újabb sárgacsekk-adóval, vagy rezsiemeléssel készül-e fedezni ezt a szerinte veszteséges üzletet.