Jávor Benedek
Megosztás
2017.6.16. |

A legfőbb ügyész és szervezete ismét bizonyította, hogy nem a magyar választókat, hanem csupán volt pártját képviseli a legfőbb ügyészi székben, hiszen a hathatós közreműködésével szüntették meg az eljárást az unió által is finanszírozott és az OLAF által kifogásolt Budapest Szíve program ügyében.

Az Európai Csalás Ellenes Hivatal (OLAF) 2015 februárjában kezdeményezett büntetőeljárást a 15 milliárdos projekt ügyében, aminek nyomán a BRFK el is indította a nyomozást. A kiszivárgott hírek szerint az irányított közbeszerzéseket kifogásolták és felvetődött az is, hogy műemlékvédelmi felújításokat követeltek meg referenciaként, noha egyszerű térkövezésről szólt a megbízás.

Ezért Jávor Benedek  konzultál az OLAF-fal a további esetleges lépések ügyében és Juhász Péter  pedig kikéri a legfőbb ügyésztől az OLAF Budapest Szíve programmal kapcsolatos jelentését.

Az ilyen kormányközeli embereket érintő ügyekben a Legfőbb Ügyészség rendre meghiúsítja az eljárások elindítását (elég csak a Tiborcz-féle közvilágítási tenderekre gondolni). Ezért van szükség a Közérdekvédelmi Központ munkájára - legalább addig -, amíg a már négyszer elutasított Korrupcióellenes Ügyészség fel nem áll  és arra, hogy Magyarország is részt vegyen az az Európai Ügyészség munkájában.


Budapest, 2017 június 16.
Jávor Benedek és Juhász Péter, a Közérdekvédelmi Központ alapítói

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!