Megosztás
2016.4.19. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerdától vidéki tagszervezetein keresztül segíti eljuttatni az érintett családokhoz a nyári gyermekétkeztetés igényléséhez szükséges adatlapot.


Szabó Tímea, az ellenzéki párt társelnöke, független országgyűlési képviselő kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, jelenleg az 550 ezer rászoruló gyermekből 220 ezer kaphat ingyenes szünidei étkeztetést, amennyiben szüleik kitöltik és a helyi önkormányzatnál leadják az erről szóló igénylőlapot. A PM a folyamat felgyorsítása érdekében több ezer példányban osztja szét ezt az dokumentumot az érintett településeken - tette hozzá.

 

A PM politikusa kiemelte, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségétől (TŐOSZ) is személyes találkozót kértek annak nyomon követésére, hogy a gyermekétkeztetést igénylő települések valóban meg is kapják-e a támogatást. Szabó Tímea szerint ugyanis tavaly voltak olyan önkormányzatok, ahol az igénylések ellenére sem érkezett támogatás, a kormány pedig az év végén 3 milliárd forintot átcsoportosított sportcélú fejlesztésekre a gyermekétkeztetésre elkülönített, de fel nem használt keretből.

A PM társelnöke emlékeztett továbbá arra, hogy a kormányoldal az Országgyűlésben ismét nem támogatta pártja azon javaslatát, amely a közmédia költségvetéséből végrehajtott átcsoportosítással 9 milliárd forinttal növelte volna a gyermekétkeztetés támogatását, és ezzel biztosította volna valamennyi rászoruló gyermek ingyenes szünidei étkeztetését.

 

Töltsd le innen, a nyári gyermekétkeztetés igényléséhez szükséges adatlapot!

 

Budapest, 2016. április 19., kedd (MTI)

 

Párbeszéd: Veled!