Megosztás
2015.11.8. |

   Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke, független országgyűlési képviselő nyílt levélben kér segítséget Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől annak eléréséhez, hogy a kormánypártok is fogadják el "pártsemleges nemzeti minimumként" a gyermekéhezés felszámolásának szükségességét.

 

 

    Az ellenzéki politikus - miután vasárnap sajtótájékoztatót tartott az ügyben - az MTI-nek nyilatkozva felajánlotta, hogy amennyiben ez a kormánypártok támogatásának feltétele, akkor kész visszavonni aláírását a gyermekéhezés felszámolását célzó, civil szervezetek által készített országgyűlési határozati javaslatról.
    Kiemelte, lát kormányzati akaratot az ügy megoldására, ugyanakkor szerinte a kabinet nem számol azzal, hogy az elmúlt években a gyermekétkeztetésre szánt források növekedésével a szegények száma is emelkedett. Példaként említette a Tárki egy felmérését, amely szerint az egykeresős háztartásokban 10-12 százalékról 25 százalékra emelkedett a szegények aránya 2005 és 2012 között.
    Szabó Tímea emlékeztetett: a gyermekéhezés felszámolásához további 50 milliárd forintra lenne szükség, és elengedhetetlen lenne például a gyermek- és családvédelmi rendszerek mostaninál jobb összehangolása is.

 

Nyílt levél Balog Zoltán miniszterhez gyermekéhezés ügyben (Szabó Tímea blogbejegyzése):

http://szabotimea.blog.hu/2015/11/08/nyilt_level_balog_zoltannak_es_czibere_karolynak_gyermekehezes_ugyeben

 

Budapest, 2015. november 8., vasárnap (MTI)