Megosztás
2015.5.24. |

A Párbeszéd Magyarországért üdvözli az ír népszavazás eredményét és gratulál az ír nép döntéséhez, amellyel hitet tett a szabadság, egyenlőség és szeretet értékei mellett.

 

Írországban pénteken diadalmaskodott a felvilágosult gondolkodás, a józan ész, a türelem és az elfogadás. Az ír társadalom – amelyet sokan Európa egyik leginkább konzervatív társadalmának tartanak - többsége úgy döntött, a meleg pároknak is legyen joga házasságot kötni. 

Az ír nép döntése reményt adhat Magyarországon is a felelősen gondolkodó embereknek. Hazánkban sajnos egyelőre még hangosabbak azok a politikusok, akik a türelem és elfogadás helyett a türelmetlenség és kirekesztés, a szeretet helyett a gyűlölet hangján szólnak. Egyre több hazai politikus remél több szavazatot attól, hogy a szabadság helyett nyíltan az illiberalizmust, az egyenlőség helyett az egyenlőtlenség növelésének eszméjét képviseli.

A Párbeszéd Magyarországért azonban biztos abban, hogy a nép túlnyomó többsége Európa egyik országában – így Magyarországon - sem  vevő a kirekesztésre, a türelmetlenségre. 

Budapest, 2015. május 24.

   PM Sajtó