Megosztás
2014.11.9. |

Az Együtt-PM Választási Szövetség három választáson mérette meg magát, és képviselte a korszakváltás programját. Országgyűlési képviselőkkel és EP-képviselővel, polgármesterekkel, és – Soprontól Uszkáig – több tucat önkormányzati képviselővel vesz részt az európai, országos és helyi közügyek alakításában.

Az Együtt-PM Választási Szövetség a választási időszak végével megszűnik. A Párbeszéd Magyarországért taggyűlése úgy ítéli meg, hogy a párt Alapító Nyilatkozatában lefektetett elvek képviselete és célok megvalósítása érdekében továbbra is szükség van arra, hogy a hazai demokrácia helyreállításában érdekelt erők – legyenek azok akár már létező, akár csak a jövőben alakuló pártok, mozgalmak vagy civil szerveződések – között folyamatos maradjon a párbeszéd, és adott esetben az együttműködés.

 

Ennek keretében:

  1. A Parlamentben a két párt képviselői továbbra is közös Együtt-PM képviselői csoport keretében működünk együtt, fenntartva a két párt képviselőinek lehetőségét az önálló kommunikációra.
  2. Az Európai Parlamentben folyó munkáról Jávor Benedek rendszeresen konzultál az Együtt-tel, az Együtt szakértőivel közösen dolgozik, szorosan együttműködik.
  3. Önkormányzati képviselőink a közös politikai célok megvalósítása érdekében törekednek az együttműködésre a helyi testületekben, és ahol lehetőség van rá, közös frakciót hoznak létre, valamint egymás részére lehetőséget biztosítanak a bizottsági munkában való részvételre.  Tapasztalatcsere céljából a PM közös önkormányzati műhely alakítását kezdeményezi az Együtt képviselőivel. 
  4. A két párt elnöksége rendszeresen egyeztet aktuális és stratégiai kérdésekben.
  5. Bizonyos – az Együtt és a PM elnöksége által közösen meghatározandó – kérdésekben a partnerek összehangolják a nyilvánosság előtti fellépésüket. A PM nyitott az Együtt-tel eseti jelleggel ügyek mentén az együttműködésre és közös fellépésre, ettől eltérő együttműködéshez a PM tagságának felhatalmazása szükséges.
  6. A Párbeszéd Magyarországért Párt taggyűlése úgy ítéli meg, hogy a párt politikai céljainak megfelelő demokratikus, élhető, fenntartható, gyarapodó, igazságos, és szolidáris Magyarország megteremtése csak az Orbán-rendszer lebontásán keresztül lehetséges. Ebben a munkában a Párbeszéd Magyarországért Párt az Együtt – A Korszakváltók Pártját legfontosabb partnerének tekinti.

 

A PM taggyűlése mindezek mellett kinyilvánítja, hogy hosszú távon fenn kívánja tartani szervezeti önállóságát.

 

 

Budapest, 2014. november 9.