Megosztás
2016.12.14. |

A Párbeszéd szerint a legutóbbi PISA-felmérés nemcsak azt mutatta meg, hogy mennyivel romlott a magyarországi oktatás színvonala, hanem azt is, hogy drámaian súlyosbodtak az egyenlőtlenségek, tehát a tanulmányi eredményeket, majd a későbbi munkaerőpiaci elhelyezkedést is a korábbiaknál jobban meghatározza a szülői háttér.

    Erőss Gábor, az ellenzéki párt oktatási szakpolitikusa szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elitista gőgként jellemezte, hogy szerinte a kormány nem akar tudomást venni a felmérés eredményéről és következményeiről. 

    Szerinte ezt az is mutatja, hogy Hoffmann Rózsa korábbi oktatási államtitkár úgy kommentálta a tanulmányt, hogy a magyar gyerekek kiemelkedő eredményt érnének el múzeumi és bibliaismeretekből.     Mindez kevés vigaszt jelent majd a később elhelyezkedni kívánó jelenlegi diákoknak - mondta Erőss Gábor, majd hozzátette, ennek szemléltetésére a volt államtitkárnak elküldenek egy kvíz kérdéssort, amelyből kiderülhet számára,  valóságban mekkora előnyt jelentenek az általa említett ismeretek egy állásinterjún.

 

Budapest, 2016. december 14., szerda (MTI)

 

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!