Megosztás
2016.12.1. |

Sorra lettek betegek a határon dolgozó rendőrök, többen karanténba kerültek a szakszervezetek beszámolói szerint. A Párbeszéd azonnali vizsgálatot és választ vár Pintér Sándortól, hogy az elmúlt több mint egy évben miért nem sikerült garantálni a lent dolgozók biztonságát. Újabb kerítés helyett a határon szolgálók körülményeinek javítására fordítsák a most elkülönített 50 milliárd forintot.

Korábban a Párbeszéd már többször felhívta fel a figyelmet arra, hogy a határokon szolgáló rendőrök ellátását képtelen biztosítani a kormány. Fából tákolt kalyibák, elmaradt fizetések, ki nem fizetett túlórák, szén-monoxid mérgezés, és most egy rejtélyes fertőzés nehezíti az ott dolgozók munkáját. A szakszervezetek szerint az ellátás ismét akadozik, az élelmezést például a helyi CBA segítségével tudják csak megoldani. A mostani járványt pedig egyelőre nem tudni, mi okozta. A beszámolók alapján a higiénés körülmények, vagy élelmiszermérgezés miatt kellett karanténba zárni több tucat rendőrt. 

A belügyminiszternek kötelessége lenne garantálni minden szolgálatot teljesítő szakember biztonságát, azonban egyértelmű, hogy ezt a kormány nem képes teljesíteni. A Párbeszéd ezért azonnali vizsgálatot követel az ügyben és felszólítja a kormányt, hogy most a határszolgálatra elkülönített több mint 50 milliárdból először az ott dolgozók körülményeit tegye rendbe, ne újabb műszaki eszközökre és kerítésre költse el a pénzt.

Budapest, 2016. december 1.
Párbeszéd Magyarországért

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!