Barabás Richárd
Megosztás
2017.8.7. |

A Párbeszéd törvénymódosítást nyújt be annak érdekében, hogy a színházak kerüljenek ki a plakáttörvény hatálya alól és továbbra is hirdethessék műsoraikat kedvezményes áron - közölte Barabás Richárd, az ellenzéki párt politikusa hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 

Barabás Richárd azt mondta: amiatt, hogy a miniszterelnök "háborúban áll egykori oligarchájával, Simicska Lajossal", és meg akarja büntetni az új "Simicska-fiúkat", a jobbikosokat a hirdetési felületetek korlátozásával, egy olyan törvényt fogadtak el, amelynek hatálya az állami kulturális intézményekre, így a színházakra is kiterjed.

 

A plakáttörvény szerint ugyanis minden olyan intézmény, amely közvetlenül a költségvetésből kapja a támogatást vagy állami támogatása eléri a költségvetésének 50 százalékát, csak listaáron hirdethet - magyarázta.

 

Hozzátette: bár a Párbeszéd a plakáttörvényt nem szereti, mégis azt gondolják, hogy ebben az ügyben módosításokat kell tenni, így törvénymódosító javaslatot nyújtanak be a településkép-védelmi törvényhez, hogy az állami kulturális intézmények, így a színházak is kerüljenek ki e szabályok hatálya alól.

 

Hangsúlyozta, nem hiszi, hogy a Fidesz a színházakat akarta büntetni a törvénnyel. A magyar kultúra nem pártpolitikai kérdés, ez az ügy túlmutat a napi politikai csatározásokon - mondta. Jelezte: korábbi színészként egyeztetett a szakmából többekkel, akik támogatóak voltak a kérdésben.

 

Kérdésre válaszolva Barabás Richárd közölte: a Párbeszéd és miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely azon fog dolgozni a következő fél évben, hogy létrejöjjön egy "kormányváltó egység", egy "sokszínű szövetség", amely nemcsak leváltani tudja az Orbán-kormányt, hanem nagy sikerrel oldja meg az oktatás és az egészségügy problémáit.

 

Budapest, 2017. augusztus 7.

 

 

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!