Megosztás
2013.3.18.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) arra szólítja fel Pintér Sándor belügyminisztert és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot vezető Bakondi Györgyöt, hogy a hétvégi hóhelyzet során elmaradt, illetve rosszul meghozott intézkedések miatt még hétfőn ajánlják fel a lemondásukat.

Dorosz Dávid budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az ügyben egyébként 21 kérdést is intéz a belügyminiszterhez. Többek között arra kíváncsi, hogy a tárca miért nem készült fel időben, miért nem tette meg a megfelelő intézkedéseket. Szavai szerint, az amit a Belügyminisztérium (BM) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság művelt, „önmagában katasztrófa volt” és csak súlyosbította a helyzetet. Hangsúlyozta, hogy a nyilvános időjárás-jelentésekből napokkal előtte lehetett látni, hogy milyen súlyos helyzet fog kialakulni, de a BM mégsem tett semmilyen megelőző intézkedést. Az úton ragadtak két dolgot kaptak a Belügyminisztériumtól: egy „bugyuta” sms-t és „pofátlan, pökhendi mondatokat” Pintér Sándortól – jelentette ki.

A belügyminiszter nem akarja vállalni a felelősséget azért, amit ő és munkatársai elrontottak, ehelyett kifogásokat keres. Ezek Magyarország belügyminiszteréhez méltatlan mondatok az pedig „gusztustalan”, hogy a bajba jutottakra akarja hárítani a felelősséget – tette hozzá. Az, hogy százak rekedtek az utakon, az Orbán Viktor, Pintér Sándor és Bakondi György hibája – szögezte le A képviselő a PM és az Együtt 2014 nevében részvétét nyilvánította az extrém időjárás miatt elhunytak hozzátartozóinak és mindenkinek aki bajba jutott vagy kárt szenvedett. Egyúttal köszönetet mondott a rendőrség, a katasztrófavédelem és mentőszolgálatok tagjainak a munkájukért és helytállásukért.