Megosztás
2015.3.26. |
Orbán Viktor, a főbróker, tegnap saját magát helyezte vád alá. De a Quaestor-kormány nem most bukott meg, hanem már akkor, amikor szétverte a szociális ellátórendszert. A fideszeseket csak oligarcháinak feltőkésítése érdekli, és az, hogy a brókerbotrányon nyerészkedjenek. Épp ugyanúgy hagyták cserben a szegényeket, ahogyan a Quaestor és más brókercégek kisbefektetőit, köztük számos önkormányzatot.
 
 
Az Orbán-kormány ahelyett, hogy segítené őket, kifosztja és megalázza a szegényeket. Számos támogatás, köztük a lakhatási támogatás és a méltányossági közgyógyellátás megszűnt: a nyomort a kormány szándékosan növeli. A Quaestor-kormány a lovak közé dobta a gyeplőt: az önkormányzatok segíthetnek a  rászorulóknak, de csak ha anyagi lehetőségeik megengedik, és megvan bennük a jó szándék. A kormány hiába biztosít 30 milliárdos alapot, a rászorulók jogos igényei ennek többszörösére rúgnak.
 
 
A Párbeszéd Magyarországért rövidtávon a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzatban elfogadott minimumjövedelem bevezetésében, országosan pedig a mindenki létbiztonságát megteremtő alapjövedelemben látja a szociális válság megoldását. Számos önkormányzat, köztük a pesterzsébeti, a PM javaslatára úgy döntött, hogy fél éven belül felülvizsgálja a szociális rendeletét. De addig is: Orbánnak mennie kell!
 
 
Budapest, 2015. március 26.
 
Dr. Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja, VIII. kerületi önkormányzati képviselő
Mach Péter, a PM elnökségi tagja, XX. kerületi önkormányzati képviselő