ESZOSZ-tüntetés
Megosztás
2015.8.28. |

Újabb kormányzati pénzlenyúlás lehet folyamatban egy fidesz-közeli kamuszövetkezeten keresztül. Egyedüli indulóként nyert egy EU-s pályázaton az a szociális szövetkezet, amelynek alapításánál a fideszes Pócs János is közreműködött. Már több mint 2 milliárd forintot hívtak le a pályázati keretből, mégsem fizetik ki a bért több száz hátrányos helyzetű munkavállalónak. 

 

Az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) kisemmizett munkavállalói Orbánnak írtak nyílt levelet, de biztosak lehetünk benne, hogy a miniszterelnök válaszra sem fogja méltatni őket. Úgy tűnik, Orbánék egy dolgot mára tökélyre fejlesztettek: hogy hogyan lopják meg a legelesettebb embereket. Elfogadhatatlan, hogy a kormányzat együttműködjön a nyomor korrupt vámszedőivel, hogy munkaalapú társadalomról papoló Fidesz még a foglalkoztatási támogatásokat is csak lenyúlásra használja.

 

A PM szerint a valódi szociális szövetkezeteket kellene támogatni, nem pedig még ezen a módon is közpénzekből magánembereket gazdagítani. A közpénzlopások számos módját ismerhettük már meg Orbán kormányzása alatt, de ez a legaljasabb, amit eddig tapasztalhattunk, a legszegényebbek kifosztásán nyerészkednek állami segédlettel.

 

A PM szerint le kell számolni ezzel a gyakorlattal. Elég a korrupt és a rabszolgaságot ideállá emelő kormányzásból, értelmes foglalkoztatáspolitikát, emberséges szociálpolitikát követelünk!

 

 

Budapest, 2015. augusztus 28.

 

Dr. Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja

 

(kép:nol.hu)