Megosztás
2015.3.14. |

Építésitörmelék-feldolgozót tervez építeni a Fejér megyei Gánton Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja. A PM szerint a helyi lakosok itt a mindennapjaikban tapasztalhatják meg azt, amit a híradókból már mindenki tud: Orbán Viktornak és családjának mindent szabad. 

 

A tervezett beruházási hely közvetlenül határos egy nemzeti parki védett területtel. A feldolgozó megépítése és üzemelése rengeteg káros környezeti hatással jár, melyek a környező településeket is érinthetik.

 

A tervezett beruházásról tartott lakossági fórumon Orbán Győző is megjelent. A lakosok felhívták a figyelmet a környezetvédelmi hatóság által nyilvánosságra hozott előzetes hatástanulmányokban szereplő, aggasztó részletekre, melyek alapján a lakók joggal féltik lakókörnyezetük és egészségük épségét. Orbán Győző, miután hiába igyekezett megvédeni újabb bizniszét, indulatosan távozott.

 

A PM szerint felháborító, hogy ma Magyarországon az Orbán-család szinte teljhatalmat gyakorló tagjai bármit megtehetnek, nem törődve azzal, hogy az emberek valójában mit szeretnének. Orbán Viktor édesapja fittyet hányva az ott lakók akaratára, a környezetre és az egészségre is káros építkezéssel növelné a családi vagyont.

 

A PM továbbra is tiltakozik a környezetszennyező beruházás ellen és felhívja Orbán Viktor és családja figyelmét: Magyarország nem az ő királyságuk, minden egyes itt élő embert tiszteletben kellene tartaniuk!

 

(A PM korábbi akciója az ügyben: https://parbeszedmagyarorszagert.hu/hir/orbaneknak-mindent-szabad)

 

Budapest, 2015. március 14.

 

Szabó Zsolt, a Fejér megyei elnöke,

a PM dunaújvárosi képviselője