Megosztás
2015.12.13. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a Fidesz-kongresszuson elmondott beszédek azt mutatják, hogy Orbán Viktor és követői teljesen elszakadtak a magyar valóságtól.

 

A fideszesek maguk teremtette démonokkal hadakoznak és nem létező sikerekről hadoválnak, miközben Magyarország az utolsó helyen áll az életszínvonal terén az Unióhoz velünk együtt csatlakozó 10 ország közül.

A szegénység, a létbizonytalanság és az alacsony jövedelmek pusztítóak: egyre többen menekülnek el az országból, az egészségügy pedig az összeomlás szélére került. Az ország kettészakadt: míg a Fidesz hűbéresei vígan híznak az uniós pénzek és a nemzeti vagyon széthordásából, az emberek háromnegyede nélkülözésben tengődik, vagy fizetéstől fizetésig él.

 Orbán kivételes tehetségű, jövőbelátó politikusnak próbálja láttatni magát, aki utat mutat Európának - de a valóságban csak a szélsőségesek ünneplik; a felelős vezetők megvetik aljas és rövidlátó politikáját.

A Fidesz-elnöknek tehát nem azzal kellene égetnie magát, hogy a teljes Európai Uniónak próbál diktálni; ha szívén viselné az emberek sorsát, a valódi, hazai problémákra adható válaszokkal foglalkozna. Ha valóban meghallgatná az embereket, ahogy azt magáról hirdette, a legfőbb gondja most az lenne, mikor és hogyan tudjuk bevezetni Magyarországon az Alapjövedelmet, amely egyszerre számolja fel a nincstelenséget, növeli az alacsony és közepes jövedelmeket, és állítja fenntartható növekedési pályára a magyar gazdaságot.

 

Budapest, 2015. december 13.

Tordai Bence, a PM szóvivője

 

 

Új. Bal. Zöld.