Megosztás
2015.10.12. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda létrehozásával hivatalossá válik, hogy a Fidesz szerint nem az egészségügyben vagy az oktatásban vannak a legfontosabb teendők, hanem Orbán Viktor személye körül.

 

Ma törvénybe foglalják, hogy míg az oktatásnak, egészségügynek, foglalkoztatásnak, szociális ügyeknek, környezetvédelemnek nincs önálló minisztériuma, addig Orbán Viktornak már kettő is van.

Orbán Viktor szerint a legfontosabb teendők nem az oktatás, egészségügy, foglalkoztatás stb. területén vannak, hanem saját személye körül.

Orbánnak az a legfontosabb, hogy áll a fideszes második vonal, Rogán és Lázár cicaharca a főnök kegyeibe férkőzésért. Az eredmény egyelőre döntetlen: egy-egy minisztérium mindkét kiskirálynak. 

De talán mégis Rogán áll rosszabbul: ő két úr szolgája, Orbán mellett Habony is őt fogja ugráltatni. Fideszes körökben ugyanis az a hír, hogy a propagandaminisztérium valójában Habony Árpád birodalma lesz, Rogán csak az ő magyar hangja, mivel Habony nem vállal hivatalos pozíciót.

 

2015. október 12., hétfő

Tordai Bence

PM szóvivő