Megosztás
2016.2.17. |

A mai napon a bíróság Fülöpháza polgármesterét, Balogh Józsefet bűnösnek találta súlyos testi sértés vádjában. A polgármester - aki saját maga is bevallotta, hogy olyan súlyosan bántalmazott egy védtelen nőt, hogy annak több helyen eltört az orr-, illetve járomcsontja - egyértelműen méltatlanná vált arra, hogy ilyen magas hivatalt viseljen. 

 

Egy olyan országban, ahol minden ötödik nőt bántalmazza a partnere, és ahol a családon belüli erőszak minden héten egy nő életét követeli, rendkívül fontos, hogy egyértelművé váljon: az ilyen típusú erőszak elfogadhatatlan.

 

Ezért a Párbeszéd Magyarországért (PM) felszólítja Balogh Józsefet, hogy ne kezdjen szánalmas jogászkodásba, hanem ismerje el, hogy méltatlan köztisztség viselésére, és azonnal mondjon le polgármesteri megbízatásáról!

 

A PM egyidejűleg arra kéri a polgárokat, hogy küldjenek levelet a fülöpházi önkormányzati testületnek, hogy az önkormányzati törvény szellemében nyilvánítsa méltatlanná Balogh Józsefet, és határozatban szólítsa fel arra, hogy adja vissza polgármesteri mandátumát.

 

https://parbeszedmagyarorszagert.hu/urlap/balogh-jozsef-adja-vissza-polgarmesteri-megbizatasat

 

Budapest, 2016. február 17.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a PM társelnöke