tordai_bence
Megosztás
2016.6.27. |

A Párbeszéd Magyarországért a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósághoz fordul, mert az M1 műsorában karikás ostorral ütöttek meg egy riporternőt tréfásnak szánt beszólások közben, majd MTVA-közleményben védték a védhetetlent. Ez nemcsak törvénytelen, de végtelenül káros: egy olyan sötét, középkori szemléletet jelenít meg, amely egyébként a Fidesz nőket megvető politikájában is visszaköszön.

 

 „Ott marad, nem mozog, mert adok én neki! A kutya fáját, így neveljük mi az asszonyt! Nem főzött vacsorát? Adok én neki! Így neveli a betyár az asszonyt! Így kell ezt csinálni! Emberek, az ilyen nőt meg kell becsülni, mert bírja a verést!” - mondja a képernyőn a műbetyár, miközben ostorral veri a riporternőt.

Az MTVA szerint „A videón látható tartalom egy folklorisztikus geg, érdemes azt  helyén kezelni.”

Egy olyan országban, ahol minden ötödik nőt bántalmaz a partnere, ahol a családon belüli erőszak minden héten egy nő életét követeli, a nőverést akkor kezeljük a helyén, ha nem viccelődünk vele kedélyesen.

 

Súlyosbítja a helyzetet, hogy a műsor napközben, korhatár-besorolás nélkül került adásba. Vagyis a vakáció alatt otthon tévéző kiskorúak is "megtanulhatták", milyen "vicces és jó dolog" a nőverés. Ez nemcsak romboló, hanem törvénytelen is.

Ezért a Párbeszéd Magyarországért panasszal fordul a NMHH-hoz, mert a fideszes köztévé megsértette a médiatörvény gyermekek és kiskorúak védelmére vonatkozó előírásait.

 

Budapest, 2016. június 27.

Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért szóvivője

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!