Megosztás
2015.7.22. |

A PM a gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak mai akciónapján kiáll a gyűlöletkampányok áldozatai mellett, és elítéli a gyűlöletcselekmények elkövetőit és felbujtóit. Semmi nem mentheti fel azokat, akik származásuk, nemük, szexuális orientációjuk, meggyőződésük vagy fogyatékosságuk miatt másokat szóval vagy tettel bántalmaznak. A PM szerint soha el nem évülő felelősség terheli azokat a politikusokat, akik gyűlöletet gerjesztenek.

Hazánkban régen nem volt oly aktuális a gyűlölet-bűncselekmények elleni fellépés, mint ma. A Szegeden megvert lány, a Budapesten bántalmazott melegjogi aktivista esete vagy a menekültekre vadászó szélsőjobbos bűnözők megjelenése a bizonyítékai annak, hogy a kormány gyűlöletkeltő kampánya immár brutális tettlegességhez vezet.

A Fidesz valódi arcát: gátlástalanságát, hataloméhségét és embertelenségét bizonyítja az immár állami szintre emelt gyűlöletkampány. A Fidesz a Jobbikkal versengve manipulálja az embereket, használja ki félelmeiket, amivel helyrehozhatatlan károkat okoz Magyarországnak.

A PM csatlakozik az Európai Tanács által a gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak akciónapján kiadott felhíváshoz és csatlakozásra szólít fel minden magyar politikust és állampolgárt.

Mondjunk nemet a Fidesz gyűlöletpolitikájára, és emlékezzünk meg a gyűlölet-bűncselekmény áldozatairól!

http://blog.nohatespeechmovement.org/victims-of-hate-crime-call-to-politicians/

 

 

Budapest, 2015. július 22.