Megosztás
2016.4.21. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) a mai napon nyílt levélben fordul Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterhez, amelyben közös kórházlátogatásra hívja, hogy saját szemével is megtapasztalja a siralmas állapotokat a magyar betegellátás területén. Az Országgyűlés Népjóléti bizottságában ezzel párhuzamosan rendkívüli ülést kezdeményezünk a kórházi fertőzések ügyében.

 

A Népjóléti bizottság Fidesz-KDNP-s képviselői leszavazták a PM javaslatcsomagját, amelyben az egészségügy azonnali rendbetételére tettünk javaslatot.  A javaslatban szerepelt többek között a kórházi dolgozók azonnali béremelése, a kórházi fertőzések visszaszorítása, a várólisták csökkentése és az állami egészségügyi ráfordítások uniós szintre emelése. A kormánypárti képviselők elismerték ugyan a betegellátás problémáit, ám szerintük a kormány eleget tesz a terület rendezése érdekében. 

A Párbeszéd Magyarországért reméli, hogy Balog Zoltán elfogadja a meghívást, és akár már a jövő héten közösen ellátogathatnak néhány budapesti kórházba, ahol személyesen is felmérheti a probléma súlyosságát.

A kórházi fertőzésekre vonatkozó bizottsági ülés összehívását aláírásukkal már támogatták az MSZP és a Jobbik képviselői is. A PM a meghallgatásra várná többek közt az Állami Népegészségügyi- és  Tisztiorvosi Szolgálat képviselőjét, az Orvosi Kamarát, a Kórházszövetséget és a szakszervezetek képviselőit is.

 

Budapest, 2016. április 21.

Szabó Tímea

a PM társelnöke, országgyűlési képviselő

 

Párbeszéd: Veled!