mozgolepcso
Megosztás
2015.8.5. |

Nem tiltásra, hanem családbarát és akadálymentes közösségi közlekedésre van szükség Budapesten a Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint.

 

Váradiné Naszályi Márta, az ellenzéki párt budapesti szakszóvivője szerdán az MTI-nek azt mondta, az akadálymentes közlekedés az utazóközönség kiszolgálásának a része, de jelenleg a nehezebben mozgó embereknek, illetve a babakocsis kismamáknak időnként komoly logisztikai problémákat jelent az utazás.
    A PM a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján megjelent "nagy port kavaró tervezetet" az üzletszabályzat módosításáról nem tartja meglepőnek - folytatta a szóvivő, aki szerint az igazán akadály- és balesetmentes megoldást a liftek jelentenék, de a nemrégiben felújított csomópontokon sem építettek ilyen eszközöket.
    Minden csomópontnál, amelyet most újítanak fel vagy építenek át, meg kellene építeni a lifteket - mondta Váradiné Naszályi Márta, hozzátéve: a nem akadálymentesített villamos- és buszmegállókban áthidaló megoldásokra lenne szükség, a BKK munkatársainak feladata kellene, hogy legyen a proaktív, személyes segítségnyújtás is.
    Az Index hírportál a Kettős mérce blogra hivatkozva írt arról hétfő este, hogy a BKK honlapjára felkerült egy anyag az üzletszabályzat módosításáról, amelyben egyebek között az szerepel: a mozgólépcsőn babakocsi szállításához két felnőtt kísérőre lenne szükség, a mozgáskorlátozott utasoknak, a babakocsival, vakvezető vagy nagytestű kutyával közlekedőknek pedig minden esetben külön engedélyt kellene kérniük az állomás személyzetétől. A dokumentumot azóta eltávolították a BKK honlapjáról, és a központ vezetése kedden bejelentette, belső vizsgálatot rendeltek el annak kiderítésére, hogy felsővezetői jóváhagyás nélkül hogyan került ki az internetre egy munkaközi anyag.

bnd \ bhi

MTI 2015. augusztus 5., szerda 11:00

 

(fotó: hir24.hu)