Megosztás
2016.2.16. |

 Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke módosító javaslatban kezdeményezi, hogy a postatörvény tervezett módosítása ne vegye ki a Magyar Postát az infotörvény hatálya alól.

 Tordai Bence: a Fidesz olyan, mint egy elkényelmesedett betörő, aki lusta éjjel “dolgozni”, ezért nappal jár kifosztani a lakásokat: laposkúszásban elmegy az ablakig, és behúzza a sötétítőfüggönyt. A Magyar Posta kivonása az információszabadság-törvény alól azt jelenti, hogy innentől a Fidesz bármit el tud intézni “láthatatlanul” a Postán keresztül.

A PM el fogja húzni a függönyt és kitárja az ablakot, hogy a Fidesz-bűnözés, a korrupció fojtogató bűze helyét átvegye a friss levegő.

 

 A Párbeszéd Magyarországért (PM) jó példákkal jár elöl: 

- Karácsony Gergely Zuglóban teremt szerződésnyilvánosságot és átláthatóságot a közpénzek körül (http://www.zuglo.hu/category/kozerdeku-adatok/), 

- Jávor Benedek az Európai Parlamentben a lobbizást teszi transzparenssé (http://javorbenedek.hu/lobbitalalkozok-iranyelvei/http://javorbenedek.hu/uvegzseb/lobbitalalkozoim/), 

- Szabó Tímea PM-társelnök benyújtotta az Országgyűlésnek a Jávor Benedek és a PM szakértői által kidolgozott részletes törvényjavaslatot (http://www.parlament.hu/irom40/05372/05372.pdf) a Korrupcióellenes Ügyészségről, amely nemcsak a bűnt üldözné, de feladata lenne a korrupciós kockázatok felmérése és megelőzése is.

 

 

Új. Bal. Zöld.