Kishantos
Megosztás
2014.9.19. |

Kishantoson tegnap újabb tragédia történt: a 20 éve vegyszermentesen művelt földekre az egyik új "bérlő", Lakatos Huba műtrágyát szórt. Mindez bizonyíték arra, amit eddig is sejtettünk: a kormánynak nem számít a biogazdálkodás, sem a magyar emberek ellátása valóban egészséges élelmiszerrel: kicsinyes politikai bosszú által vezérelve teszi tönkre azokat az értékeket, amikre alapozva Magyarország fejlődhetne.

 

A nemzetközi hírű Kishantosi Vidékfejlesztési központ az Orbán kormány botrányos földbérlet pályázatainak, a Fideszes érdekkörök mohóságának áldozata. Miközben a gazdaság szétdarabolása és földjeinek jogtalan elfoglalása miatt bírósági eljárás van folyamatban, a kormány által támogatott új „bérlők” folytatják a rombolást: elpusztítják a bio minősítésű talaj egészséges növénytermesztést lehetővé tevő élő rendszereit. A Fidesznek a magyar mezőgazdaság jövője olyannyira sem fontos, hogy legalább az új, Fidesz-közeli bérlőktől megköveteljék az ökológiai gazdálkodás fenntartását. 

 

Az Együtt – PM elképesztő felelőtlenségnek, gyermekeink jövendő élelmiszerbiztonságának elherdálásának tekinti ezt a lépést, és követeli a kormánytól, azonnal állítsák le a további vegyszerhasználatot a bio minősítésű földeken! 

 

Budapest, 2014. szeptember 19.

 

Szabó Rebeka, a PM elnökségi tagja,
az Együtt-PM szakpolitikusa
 
 
(a kép csak illusztráció)