Megosztás
2014.8.7. |

Nemzetbiztonsági kockázat Gyöngyösi Márton személye

 

Az Együtt-PM Szövetség felszólítja a Jobbikot, hogy a párt mondja le az október elejére szervezett szélsőjobboldali budapesti konferenciát, mert azzal szégyent hoz Magyarországra, és nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Az Együtt-PM továbbra is átvilágítaná a külügyi bizottság tagjait.

 

A napokban több sajtótermék is megírta, hogy októberben Budapesten tartja „Európa jövője” című konferenciáját a The National Policy Institute elnevezésű nemzetközi szélsőjobbos „kutatóintézet”. A fővárosi rendezvényen több nemzetközileg ismert fajvédő mellett Gyöngyösi Márton, az országgyűlés külügyi bizottságának jobbikos alelnöke is előadást tart. Gyöngyösi nem akármilyen névsorban foglal helyet, lesz ott ismert fehér felsőbbrendűség hívő, és eljön Alexander Dugin, az eurázsiai unió fő ideológusa is.

Az Együtt-PM Szövetség felszólítja a Jobbikot, hogy ne mérgezzék fővárosunk levegőjét ilyen fasiszta szeméttel, különösen ne a holokauszt emlékévében! A Jobbik és Gyöngyösi Márton ezzel a konferenciának nevezett náci szeánsszal nem csupán szégyent hoz Magyarországra, de könnyen nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet.

Az Együtt-PM továbbra is fenntartja, hogy Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő külügyi bizottságban betöltött alelnöki pozíciója nemzetbiztonsági kockázatot jelent, és ezért nem szabadna ott ülnie. Mint ismert, pártszövetségünk korábban módosító javaslatot adott be a nemzetbiztonsági törvényhez, melyben azt kezdeményeztük, hogy a külügyi bizottság minden jelenlegi és jövőbeli tagja essen át nemzetbiztonsági átvilágításon. Azt kérjük a kormánypárti frakcióktól, melyek idáig érdemi kifogás nélkül akadályozták, hogy az Országgyűlés megvitassa kezdeményezésünket, hogy támogassák javaslatunkat, így még ősszel megszülethet a szükséges törvénymódosítás.

 

Budapest, 2014. augusztus 7.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke

Gulyás József, az Együtt-PM nemzetbiztonsági szakpolitikusa

 

Együtt-PM Szövetség