Megosztás
2014.7.17. |

Együtt-PM: mit dolgoznak a helyettes államtitkárok?

Vezetőrekord a harmadik Orbán-kormányban

 

 

Az Együtt-PM Szövetség felszólítja a magyar kormányt, hozza nyilvánosságra, pontosan milyen feladatokat lát el a csaknem 100 helyettes államtitkár! A választóknak joguk van tudni, miért fizetnek az adójukból állami vezetővé előlépő leszerepelt fideszes képviselőket!

 

Úgy tűnik, a Fidesz nem másra használja a helyettes államtitkár tisztségét, minthogy bukott politikusait kifizesse. Ilyen a Fidesz új állampárti rendszere, csak az számít, ki a jó pártkatona, ki a haver, ki az ismerős. Ahogy azt L. Simon László nemrégiben saját maga ismerte el.

A Blikk mai cikke szerint 98 helyettes államtitkár teljesít szolgálatot Orbán Viktor harmadik kormányában. Ez több mint a rendszerváltás óta bármikor. Ráadásul sokukról sem a Magyar Közlönyből, sem a kormányzati portál információiból nem derül ki, hogy milyen feladatot látnak el.

Ha végignézzük a névsort, kiderül: ez az utóbbi 25 év legnagyobb méretű, és legdrágább kormánya, tele bukott fideszes politikusokkal, parlamentből kihullott országgyűlési képviselőkkel.

Az Együtt-PM Szövetség felszólítja a magyar kormányt, hozza nyilvánosságra, pontosan milyen feladatokat lát el a csaknem 100 helyettes államtitkár! A magyar állampolgároknak joguk van tudni ezt, hiszen az adóforintjaikból fizetik ezt a leszerepelt fideszes vezetősereget.

 

Budapest, 2014. július 17.

Együtt-PM Szövetség