Szabó Tímea
Megosztás
2017.2.11. |

Az Orbán-kormánynak semmi sem szent. Sajtóhírek szerint azért zárják be a fóti gyermekotthont, hogy Mészáros Lőrinc és Andy Vajna rátehesse a kezét a nagy értékű ingatlanra. A Párbeszéd írásbeli kérdéssel fordul Balog Zoltánhoz, hogy tisztázza, mi a kormány valódi célja az intézmény felszámolásával.

Czibere Károly január közepén nyilatkozta, hogy a fóti  Károlyi István Gyermekotthont az ott élő gyermekek érdekében felszámolják, a fiatalokat pedig lakásotthonokban helyezik el. Már akkor gyanús volt, hogy a háttérben nem a kitagolás, hanem a nagy értékű ingatlanok megszerzése a cél.

Az intézményben a gyermekvédelmi ellátásban részesülő, speciális szükségletű, fogyatékossággal élő gyermekek is élnek, akik a speciális nevelőszülők hiánya miatt minden bizonnyal nem családi körülmények közé kerülnek, hanem egyszerűen átrakják őket egy távoli intézménybe. 

Teljesen nyilvánvaló, hogy Orbánék szakmai és emberi szempontokat is felrúgva kipakolják a gyermekeket az otthonukból, csak azért, hogy a fideszhaverok tovább gazdagodhassanak. A kormánynak semmi sem szent, nem számítanak a nehéz sorsú gyermekek, csak és kizárólag a pénz. A Párbeszéd felháborítónak tartja ezt a helyzetet, és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ne az oligarchák, hanem a gyermekek érdekei legyenek az elsők.

 
Budapest, 2017. február 11.
Szabó Tímea
a Párbeszéd társelnöke, 
országgyűlési képviselő

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!