Megosztás
2020.5.11.

 

 

Kedves Barátaink!
 
A hírlevél tartalmából látható lesz, hogy a Párbeszéd az elmúlt időszakban minden erejével és lehetőségével a koronavírus-helyzet által legjobban sújtott térségek és közösségek megsegítésén dolgozott. A kormány csak a tonnaszámra behozott maszkok mennyiségével kampányol, a valós tettek ismét elmaradnak a hangzatos megszólalások mögött. Rengeteg kórházban és szociális otthonban semmit nem látnak az egészségügyi felszerelésekből és az állam gondviseléséből, ezért a civil szervezeteknek és az ellenzéknek kell segíteniük mindazoknak, akik másképpen magukra maradnának.
Kocsis-Cake Olivio május 2-án a Párbeszéd kunszentmártoni alapszervezetével helyi rászorulókon segített. A vírus elleni küzdelem egyik fő eszköze a fertőtlenítés, ezért tisztító- és fertőtlenítőszereket juttattunk el a helyi szociális intézményeknek; mivel a helyi konyhák hétvégén nem üzemelnek, így több mint 40 rászoruló lakosnak melegételt is osztottunk.
A Párbeszéd Tenni kell! kampányában védőfelszereléseket, köztük maszkokat, védőpajzsokat, kesztyűket és fertőtlenítőszereket juttatunk el a legkritikusabb helyszínekre, a koronavírus-járvány frontvonalába, köztük a Heim Pál Gyermekkórházba és az Uzsoki Utcai Kórházba. (videó megtekintéséhez, klikk a képre)
 

Ha lehetőséged van, kérjük támogasd a Párbeszéd Tenni kell! kampányát, hogy minél több helyre jusson a nélkülözhetetlen eszközökből. SZÁMÍTUNK RÁD!
 
https://tamogasdaparbeszedet.hu/tamogass/
(közlemény rovat: Tenni kell!) KÖSZÖNJÜK!

Online konferenciát tartottunk „Válság és alapjövedelem” címmel
 
A világjárvány és az ebből fakadó páratlan gazdasági krízis nyomán egyre többen ismerik fel, hogy a szokványos válságkezelő megoldások már elégtelenek – új eszközökhöz kell nyúlni. Egyre több szakértő – akár az üzleti, akár a tudományos világból – hangoztatja: eljött az idő az alapjövedelem bevezetésére. Számos országban – és már Magyarországon is – történtek helyi kísérletek valamilyen válságkezelő alapjövedelem bevezetésére.

Ezért a Párbeszéd online konferenciát szervezett, ahol vendégeinkkel megvitattuk, hogy a jelenlegi helyzetben mennyire és mire jelentene megoldást az alapjövedelem bevezetése, milyenek ennek esélyei, és milyen tapasztalatai vannak az eddigi itthoni kísérleteknek.
Részt vettek:
  • Bánfalvi István nyugdíjas szociálpolitikus, a LÉT független szakértői munkacsoport vezetője
  • Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Párbeszéd társelnöke
  • Surányi György közgazdász, egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke
  • V. Naszályi Márta, az I. kerület párbeszédes polgármestere, aki elsőként vezette be a válságkezelő alapjövedelmet
  • Moderátor: Bombera Krisztina újságíró, műsorvezető
    Az Országgyűlés házelnöke, Kövér László kettes személyi számú embernek tekinti a nőket, derült ki egy friss interjújából. A Fidesz nők elleni kampánya sosem látott mélységekben.
    Az alapjövedelem koncepcióját egyre többen támogatják! A közelmúltban például Ferenc pápa is mellette szólalt fel beszédében. Kattints a képre és írd alá petíciónkat a válságkezelő alapjövedelem bevezetéséért!
    AKCIÓBAN A PÁRBESZÉD! SZÁMÍTUNK RÁD IS!
     
    Több, mint 10 önkéntes varrónő 200 méter anyagból eddig összesen 1200 szájmaszkot készített. A Párbeszéd Tenni kell! akciója tovább folytatódik, hogy minél több helyre jusson a párbeszédes maszkokból.

    A gyártáshoz szükséges alapanyagok beszerzését ezen a linken támogathatod: https://tamogasdaparbeszedet.hu/tamogass/
    (Közlemény rovat: Tenni kell!)

    Ha bekapcsolódnál a maszkok varrásába, vagy felesleges anyagod van otthon, klikk ide:
    https://parbeszedmagyarorszagert.hu/hu/arcmaszkotmindenkinek
    Válságkezelő alapjövedelem petíciót indítottunk!

    KATTINTS A KÉPRE ÉS ÍRD ALÁ TE IS!

     
    Igaz, már öt éve kampányolunk a minden magyar állampolgárnak járó, havi százezer forintos alapjövedelem bevezetése mellett, de a koronavírus-helyzetben ez még aktuálisabb, mint valaha. A havi százezernél kevesebbet kereső felnőttek jövedelmeit, nyugdíját vagy támogatásait az államnak kellene kiegészítenie százezer forintra, a gyermekek után járó családi pótlékot és szja-kedvezményt pedig ötvenezer forintra.

    A támogatást a törölt vagy elhalasztott állami beruházásokra szánt költségvetési források, az ötszázmillió forintot meghaladó vagyonokra kivetett 1 százalékos adó és egy, a milliós nagyságrendű fizetésekre kirótt magasabb adókulcs segítségével kellene finanszírozni.

    A válságkezelő alapjövedelem a munkanélkülieken, a szociális támogatásból élőkön, a felsőoktatásban tanulókon, a közfoglalkoztatottakon, a katás vállalkozókon, a megváltozott munkaképességűeken, az öregségi nyugdíjban részesülőkön és a kizárólag gyesre jogosult nőkön is segítene. 

    ALÁÍROM A PETÍCIÓT

    Ha szeretnéd, hogy minél több emberhez eljusson az alapjövedelemmel kapcsolatos kampányunk, és részt is vennél annak népszerűsítésében, akkor jelentkezz itt

    CSATLAKOZOM

    Már készülnek a Párbeszédes szájmaszkok! Támogasd itt!
    SZÁMÍTUNK RÁD!

    Mi, párbeszédesek olyan országot szeretnénk építeni, ahol nincs első- és másodrangú állampolgár, hanem ahol MINDENKI SZÁMÍT!

    Ha szeretnéd, hogy a  kormány propagandaháborúja és médiauralma ellenére a Párbeszéd üzenetei eljussanak az emberekhez, hogy minél többen megtudhassák: van alternatíva, van kiút, van egy másik Magyarország, akkor támogasd a Párbeszédet és csatlakozz hozzánk:
    Csatlakozz hozzánk!
    Támogasd a Párbeszédet!