Szabó Rebeka
Megosztás
2014.3.10. |

Az Európai Unióval szabadságharcot folytató Orbán Viktor felcsúti jobbkezének, Mészáros Lőrincnek bejött Európa. A sajtóhírek szerint cége egy több, mint 34 milliárdos uniós támogatású projekt kivitelezésében vesz részt. A felcsúti polgármesternek nem elég a helyi gazdák elől összeharácsolt földbirtok, a közbeszerzések milliárdos piacán is Simicska Lajos  nyomába próbál lépni.

 

A Békés Megyei ivóvízminőség-javító programból közbeszerzésen elnyert, majdnem 26 milliárdos tervezési és csatornázási munka Mészáros Lőrinc oligarchává válásának újabb mérföldköve. Korábban hasonló megrendelésekhez a Közgép Zrt. vezette konzorcium tagjaként jutott, de Orbán Viktor és Simicska szárnyai alatt felnőve már nélkülük is képes milliárdok megszerzésére. Nem csoda, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. két év alatt több mint ötszörösére növelte árbevételét.

Elég a rablásból! Az Együtt-PM a kormányváltás után ledönti a Simicskák trónját.

Visszaállítjuk a civil bírálóbizottsági tagok részvételét az uniós pályázati források elbírálásánál. 

Létrehozzuk a közbeszerzések egységes, naprakész, kereshető elektronikus adatbázisát, és visszaállítjuk a közbeszerzési felhívások és eredményhirdetések kötelező nyilvánosságra hozatalát.

Új állami földbérlet pályázati rendszert hozunk létre, hogy a helyi gazdákat kisemmiző Mészáros Lőrincek helyett a kisebb gazdálkodók kapnak földet.

 

Budapest, 2014. január 17.

 

                                                                       Szabó Rebeka, országgyűlési képviselő

Pest megye 7. számú (Vecsés központú) OEVK képviselőjelölt