Megosztás
2015.11.27. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) írásbeli kérdésben vár magyarázatot Balog Zoltán emberi erőforrások minisztertől a milánói világkiállítás magyar pavilonjának sikereit bizonygató hazug óriásplakátok miatt.



A PM aktivistái a napokban fotózták le azokat az óriásplakátokat, amelyek a milánói világkiállítás magyar pavilonjának elsöprő sikerét reklámozzák. A lesújtó külhoni kritikák ismeretében felháborító túlzás, hogy az egyik propagandaplakát szerint például „a magyarok tűzbe hozták az expó közönségét.”

A PM felszólítja az illetékes Balog Zoltán minisztert, hogy azonnal állítsa le a kínos kudarcba fulladt magyar részvétel hazug sikerpropagandáját és kezdeményezzen rendkívüli számvevőszéki ellenőrzést a magyar pavilon és programok mutyigyanús pénzügyi elszámolásai miatt.

A PM már májusban részletes elszámolást kért a milánói világkiállítás magyar költségeiről Szőcs Géza kormánybiztostól. Legutóbb pedig kedden szavazták le Szabó Tímea, PM-társelnök, országgyűlési képviselő számvevőszéki vizsgálatot kezdeményező határozati javaslatát kormánypárti képviselők az Országgyűlés Gazdasági bizottságában.

A PM most írásbeli kérdéssel fordul Balog Zoltán tárcavezetőhöz: ki hagyta jóvá a kínos kudarcba fulladt milánói magyar részvételt istenítő óriásplakátok kihelyezését, és mennyibe kerülnek a túlárazott hazug óriásplakátok az adófizetőknek?

 

Budapest, 2015. november 27.
Barabás Richárd, a PM szakszóvivője