Megosztás
2016.4.28. |
Bár a kormány azt ígérte, hogy jövőre megszűnik a Klik, a benyújtott 2017-es költségvetésben mégis szerepel az intézmény. Az is látszik, hogy sem az oktatásban dolgozók, sem az egészségügyi és szociális dolgozók nem kapják meg a beígért béremelést. Folytatódik viszont az őrült pénzszórás: Orbán Viktor várba költözésére 50 milliárd forintot, a közmédiára 70 milliárdot tapsol el megint a kormány. A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint ezt a tervet azonnal vissza kell vonni.
 
 
Aljasság, hogy jövőre megint a legelesettebbek nem jutnak levegőhöz. A gyermekétkeztetésre 3 milliárd forinttal jut csak több, miközben 50 milliárd plusz forrásra lenne szükség ahhoz, hogy az iskolai szünetekben a rászoruló gyerekek enni tudjanak. De az egészségügyi dolgozók sem kapják meg a beígért emelést. Balog Zoltán korábbi 100 milliárdos bejelentéséhez képest már csak 80 milliárd a bérfejlesztési terv.
 
A nem pedagógus iskolai dolgozók sem számíthatnak béremelésre a tervezet alapján, és nem lesz több pénz az idősgondozásra, a fogyatékossággal élők ellátásra és a hajléktalan-ellátásra sem. A javaslat alapján a Klik pedig nemcsak megmarad, de görgetheti tovább az adósságát is.
A luxusjobboldal költségvetése értékelhetetlen. A PM módosító javaslatokat nyújt be, amelyben érdemi béremelés lesz az egészségügyben, az oktatásban és a szociális területen dolgozóknak, de több támogatás jut az arra valóban rászorulóknak is.
  
 
Budapest, 2016. április 28.
a PM társelnöke, országgyűlési képviselő
 
 
Párbeszéd: Veled!