Megosztás
2016.2.3. |

 A Párbeszéd Magyarországért (PM) támogatja a pedagógusok szerdai demonstrációit - közölte az ellenzéki párt elnökségi tagja, aki szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megszüntetésére és a tanárok bérének emelésére szólított fel.

 

    Erőss Gábor úgy fogalmazott: az oktatásban zajló drámai folyamatok elérték az ingerküszöböt. A problémákat soroló politikus azt mondta a Klik, úgy ahogy van, meg kell, hogy szűnjön, mert csak megkeseríti a diákok és a tanárok életét.
    Egyúttal felszólította a kormányt, hogy adja meg a pedagógusoknak a korábban beígért, de nem teljesített béremelést, illetve, hogy szüntesse meg azokat az adminisztratív terheket, amelyek elvonják a pedagógusok figyelmét a tanítástól.
    A PM politikusa kiállt az esélyteremtés mellett, hivatkozva arra, hogy a kormány a fizetőssé tett egyetemi szakokkal és a gimnáziumok számának csökkentésével szerinte tudatosan szűkíti a mobilitási csatornákat. Jelképes jelentőségű intézkedésként kérte, hogy a tankötelezettség korhatárát állítsák vissza 18 évre.
    Erőss Gábor arra bíztatta a pedagógusokat, hogy álljanak ki keményen a jogaikért és ha kell, sztrájkkal érvényesítsék azokat.

 

 

Új. Bal. Zöld.